Akademija liberalne politike (ALP) ove godine navršava 10 godina postojanja. Ovim povodom je u saradnji sa Fridrih Nauman fondacijom objavljena publikacija „Deset godina Akademije liberalne politike“.

 

Publikacija se sastoji od osvrta na dosadašnji razvoj našeg programa, tematskih tekstova naših stručnih saradnika, kao i od intervjua sa mentorima i instruktorima.

 

U publikaciji možete naći članke na temu značaja ekonomskog i vannastavnog obrazovanja, koje su pisali naši dugogodišnji predavači Slaviša Tasić i Danica Popović. Pored toga, u publikaciji se nalaze i osvrti koordinatora kurseva veština o značaju usvajanja komunikacionih i istraživačkih veština za dalji profesionalni i lični razvoj. Takođe, publikacija sadrži i izjave naših istaknutih alumnista Akademije liberalne politike.

 

Sa preko 200 izuzetnih mladih ljudi koji su završili Akademiju liberalne politike, ona ostaje naš najznačajniji obrazovni program. Na Akademiji liberalne politike težimo da kroz interaktivna predavanja i kurseve upoznamo naše polaznike sa političkim, ekonomskim i društvenim temama važnim za savremeni svet.

 

Publikaciju povodom desetogodišnjice Akademije liberalne politike možete pročitati ovde.