Dodelom diploma polaznicima jubilarne desete Akademije liberalne politike juče smo i zvanično završili ovogodišnje aktivnosti u okviru našeg najznačajanijeg i najopsežnijeg obrazovnog programa.

Na samoj dodeli polaznicima se prvo obratila naša menadžerka za komunikaciju Katarina Brajković. Ona se polaznicima zahvalila na izuzetnoj saradnji koji su ostvarili tokom devet meseci trajanja programa.

Polaznicima se zatim obratio i predsednik Libeka Miloš Nikolić. Čestitavši im uspešan završetak Akademije, osvrnuo se i na uspešno savladavanje izazova koje su imali usled vanrednih okolnosti izazvanih pandemijom, ističući da se uprkos tome ova generacija pokazala kao generacija sjajnih, mladih, odgovornih i ambicioznih pojedinaca.

Tokom prethodnih devet meseci, pored opsežnog glavnog programa na kojem smo se bavili politikom, ekonomijom, političkom filozofijom, pravom i mnogim drugim temama, polaznici su pohađali i šest kurseva. U sklopu kursa Poredak slobode poseban osvrt stavili smo na političku filozofiju, a o tome šta je populizam, zašto je važno da ga izučavamo i koji su najpoznatiji primeri govorili smo u okviru kursa o savremenom populizmu Pop Folk.

Pored toga, na praktičnom kursu Javni nastup i prezentacijske veštine, uz našeg saradnika Relju Deretu polaznici su uspešno savladali osnovne veštine i tehnike javnog nastupa.

Sve što je neophodno za praktično bavljenje medijima, polaznici su čuli na kursu Ekonomsko novinarstvo koji je i ove godine vodila Biljana Stepanović, direktorka Business Info Group sa mnogobrojnim gostima iz sveta medija.

Uz to, polaznici su i ove godine pohađali kurs Tehnike istraživanja javnog mnjenja sa našim naučnim saradnikom Nikolom Jovićem, kao i kurs Analize javnih politika sa programskim direktorom ekonomske istraživačke jedinice Libeka Mihailom Gajićem.

Neka od najznačajnijih književnih dela distopijskog karaktera i neka od najvećih filmskih ostvarenja i ove godine bila su predmet diskusije na Kreativnom programu.

Posebno smo ponosni na to što je ova generacija uprkos izazovima koje je izazvala pandemija korona virusa, pokazala visok nivo samoinicijative i angažmana, ali i veliku želju za druženjem van samih nastavnih aktivnosti.

Sve naše polaznike nagradili smo i našom publikacijom Top 10 ekonomskih zabluda.

Ove godine najveći broj bodova osvojila je Marija Ćorić, koja je pored diplome na poklon dobila i knjigu ekonomiste Slaviše Tasića „Šta je kapitalizm i zašto nam je potreban“ uz podršku izdavačke kuće Heliks.

Zahvaljujemo svim predavačima, saradnicima i partnerima koji su doprineli da i ova jubilarna deseta Akademija učvrsti mesto Libeka kao vodećeg istraživačko-obrazovnog centra za oblasti politike i ekonomije, kao i za osnaživanje i obrazovanje mladih za izgradnju slobodnog društva odgovornih pojedinaca.

Sa ponosom vam predstavljamo diplomce Akademije liberalne politike 10:

Srđan Stevanović

Ana Jović

Aleksandra Lazić

Elena Stefanović

Ivana Podgorica

Nevena Jovanović

Jovana Nikolić

Marko Vesić

Nikola Ilić

Tatjana Jocić

Marija Ćorić

Tamara Andrić

Vuk Dinić

Vojislav Stefanović

Aleksa Radovanović