Prošle nedelje uspešno smo ispratili jedanaestu generaciju polaznika Akademije liberalne politike, našeg najznačajanijeg i najopsežnijeg obrazovnog programa.
Nakon dodele sertifikata imali smo prilike da popričamo sa našim polaznicima o njihovim utiscima sa Akademije, kao i o njihovim daljim planovima.
Akademija liberalne politike sastoji se od glavnog programa, kreativnog programa, kao i četiri kursa koja se bave razvijanjem analitičko-istraživačkih, kao i komunikacijskih veština.
Glavni program naše Akademije koncipiran je tako da se svake nedelje smenjuju stručnjaci iz oblasti politike, prava, ekonomije ili istorije koji našim polaznicima drže predavanja na različite teme. Pored Glavnog programa postoji i Kreativni program na kom se obrađuju intrigantni filmovi i kapitalna književna dela kao što su Hakslijev „Vrli novi svet“ , Orvelova „1984“ i Zamjatinova knjiga „Mi“.
Pored teorijskog znanja, trudimo se da našim polaznicima pružimo priliku da usvoje i neke praktične veštine. Na kursu „Tehnike istraživanja javnog mnjenja“ koji vodi naš naučni saradnik Nikola Jović, polaznici su imali prilike da razviju veštine istraživanja, dok su svoje analitičke veštine razvijali na kursu „Analize javnih politika“ koji vodi Mihailo Gajić, programski direktor ekonomske istraživačke jedinice u Libeku.
U drugom semestru polaznici su imali prilike da vežbaju veštine komunikacije i javnog nastupa kroz kurs „Javni nastup i prezentacijske veštine“ koji vodi naš dugogodišnji saradnik, Relja Dereta.
Zahvaljujemo svim predavačima, saradnicima i partnerima koji su doprineli da i ova jedanaesta Akademija učvrsti mesto Libeka kao vodećeg istraživačko-obrazovnog centra za oblasti politike i ekonomije, kao i za osnaživanje i obrazovanje mladih za izgradnju slobodnog društva odgovornih pojedinaca.
Ove godine najveći broj bodova osvojila je Milica Škorić, koja je pored diplome na poklon dobila i knjigu ekonomiste Slaviše Tasića „Šta je kapitalizm i zašto nam je potreban“ uz podršku izdavačke kuće Heliks.
Sa ponosom vam predstavljamo diplomce Akademije liberalne politike 11:
Aleksandar Stanković
Neda Kaluđerović
Jovana Marjanović
Jelena Stojićević
Milica Škorić
Vladimir Čabarkapa
Aleksa Petrović
Goran Novaković
Dušan Vučićević